lørdag den 3. marts 2012

Tunfrikadeller med stegte gulerødder, rød peber og bønner

Et lækkert alternativ til almindelig frikadeller!

Ingredienser (ca. 16 frikadeller) 
- 5 gulerødder
- 3 røde peberfrugter 
- 1 spiseske olivenolie 
- 1/2 teske salt 
- 1 knivspids peber
- 150 gram grønne bønner (friske eller frosne)
 
- 3 dåser tun i vand
- 2 æg
- 1 løg
- 4 spsk. havregryn
- 4 spsk. mel
- 1/2 teske salt
- 1/2 teske peber
- 2 fed hvidløg
- 1 spiseske olie

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på grillfunktion ved 200 grader.
Skræl gulerødderne. Del dem i fire stykker på langs og skær dem i stykker på 10 centimeter.
Skyl peberfrugterne og skær dem over fra top til bund. Fjern stilken og frøene i peberfrugterne. Skær dem i stykker. Fordel peberfrugter og gulerødder på en bradepande og pensl med olie og drys med salt og peber. Sæt bradepanden i ovnen i cirka 12 minutter.
Vend bønnerne i bradepanden når peberfrugter og gulerødder er stegt færdige.
Åbn tundåserne og hæld vandet fra. Hæld tunen i en skål. Slå æggene ud i skålen. Skræl løget og riv det på den grove side af et rivejern, hak det eller blend det. Kom havregryn, mel, salt og peber i skålen. Pil skrællen af hvidløgsfeddene og hak dem fint, eller pres dem i en hvidløgspresser. Rør det godt sammen med farsen. Form farsen med din ene hånd og en spiseske. Læg frikadellerne på panden og steg dem på begge sider til de er lysebrune.

God madlavningslyst! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar