- 1 fed hvidløg ~ 3 g.
- 1 stk. løg ~ 75 g.
- 1 ds. dåsemajs ~ 285 g.
- 1 stk. grøn perberfrugt
- 1 stk. rød peberfrugt
- 20 g. frisk chilipeber
- 4 stk. enebær
- 1 tsk. rapsolie
- 600 g. hakket oksekød
- 1 spsk. rød balsamico
- 1 ds. hakket tomater ~ 400 g.
- 1 tsk. spidskommen
- 3 stk. laurbærblade
- 1 ds. kidneybønner i chilisauce ~ 240 g.
- 70 g. mørk chokolade
- 4 spsk. fromage frais 0,3%
- Smag til med havsalt og sort peber
- Pynt af med lidt brøndkarse
Fremgangsmåde
Hak løg, hvidløg og peberfrugt. Chilipeberet flækkes og kernerne fjernes, herefter hakkes det (mængde efter smag). Mas enebærrene.
Brun oksekødet i en gryde med lidt olie. Kom de hakkede grønsager, krydderier, balsamico og dåsetomaterne ved. Lad retten simre i 5 minutter.
Hak chokoladen i mindre stykker. Gem lidt af chokoladen til, når du skal serverer retten.
Kom bønner, majs og chokolade i gryden, og lad retten simre yderligere 10 minutter.
Smag retten til med mere chili, salt og peber, eller et andet stærkt krydderi f.eks. tabasco.
Server chili con carnen med en skefuld fromage frais på toppen. Pynt med brøndkarse og et drys groftrevet mørk chokolade.
Tip
Chili con carne kan sagtens varmes op dagen efter, så lav evt. dobbeltportion. Tilsæt evt. lidt fløde hvis retten bliver for bitter på grund af den mørke chokolade.
Held og lykke med madlavningen! :-)
Kilde: madopskrifter.nu
Kilde: madopskrifter.nu
Ingen kommentarer:
Send en kommentar